Η ΕΠΕΚ, δραστηριοποιείται...

Friday, Jan 11 2143

ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (EΠΕΚ)

Οι ενέργειες των εταίρων άρχισαν το 1991:

1991-1994. Οργάνωση και υποστήριξη του περιβαλλοντικού προγράμματος εκπαίδευσης «Ανακύκλωση» στο 3ο Γυμνάσιο Κορινθίας, όπου οι μαθητές συγκέντρωσαν χαρτί και αλουμίνιο και τα πώλησαν σε βιομηχανίες της περιοχής.

 1. «Οικολογική σχολική αγορά» στις 22 Μαΐου 1994, στον πεζόδρομο της Κορίνθου.

1993 Αύγουστος. Συμμετοχή της ομάδας εκπαιδευτικών στην ομάδα εργασίας για την οργάνωση του πρώτου Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευση στην Κλειτορία.

1994 Σύνταξη προτάσεων για το πρόγραμμα LEADER στην ορεινή περιοχή της Κορινθίας

1998 ΄Εκδοση φυλλαδίου για την προβολή του αρχαίου λιμανιού Λέχαιου.

1992 – 1997. Λειτουργία του άτυπου Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Στυμφαλίας όπου φιλοξενούνται φοιτητές και ενήλικες από την Κορινθία και άλλες περιοχές της Ελλάδας και αναπτύσσονται δραστηριότητες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και έρευνας.

 1. Δημοσίευση έντυπου υλικού για το Στυμφαλία, τον Φενεό και το αρχαίο λιμάνι Λεχαίου.

1995-2001. Διοργάνωση της Γιορτής των Πουλιών στη Στυμφαλία, σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία Birdlife.

1995-2004. Παραλαβή και αποστολή τραυματισμένων άγριων πτηνών στο Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριας Ζωής της Αίγινας.

1995, 1997, 2002. Διοργάνωση εκδηλώσεων Καθαριότητα σε συνεργασία με το Συμβούλιο Νεολαίας Κορινθίας και την Legambiente.

 1. Διοργάνωση της 5ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ορειβατών και Οικολόγων στο Φενεό Κορινθίας.
 2. Εκπαίδευση στο πρόγραμμα κατάρτισης για την ανακύκλωση στο ΚΕΚ ΑΜΑΚΟΝ.
 3. Έργο «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΝΕΡΟΥ» των Δήμων της Κορινθίας για τη συλλογή δεδομένων για το νερό.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Μελέτη του φυσικού περιβάλλοντος του αρχαιολογικού λιμανιού του Λεχαίου στην Κόρινθο και υποβολή προτάσεων για την ίδρυση του ως Αρχαιολογικού και Οικολογικού Πάρκου.

 1. Εφαρμογή του προγράμματος «Ακροκόρινθος 2003» για την τοποθέτηση φράχτων και σημείων στο Αρχαιολογικό Λιμένα Λεχαίου και Ακροκόρινθου και η έκδοση σχετικού έντυπου υλικού στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημόσιας Διοίκησης Έργα, «Προστασία του Περιβάλλοντος και Βιώσιμη Ανάπτυξη».

ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΡΓΟΥ

Συμμετοχή στο έργο «Ευρωπαϊκή Περιβαλλοντική Πολιτική – Περιβαλλοντικές Οργανώσεις – Τοπική Αυτοδιοίκηση», που οργανώθηκε από το Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων / Υγροτόπων – Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και υλοποιήθηκε στη Στυμφαλία και το Φενεό σε συνεργασία με τους Δήμους.

 1. Εφαρμογή του ευρωπαϊκού προγράμματος νεολαίας «ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ – Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία» με στόχο την προώθηση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Κορίνθου σε συνεργασία με το Δήμο Κορινθίων.
 2. Μέτοχος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Βόρειας Πελοποννήσου Α.Ε. (ANBOPE), η οποία διαχειρίζεται το LEADER.
 3. «ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ: ΝΕΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΡΟΜΑ» ΔΡΑΣΗ: «ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ»
 4. Κοινωφελής εργασία σε συνεργασία με το Δήμο Λουτρακίου Περαχώρας.

2013-14. Κοινωφελής εργασία στον πολιτισμό σε συνεργασία με την 25η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

2013-14. Τοπικά Σχέδια Απασχόλησης της Πελοποννήσου, «Διαχείριση οργανικών αποβλήτων για την παραγωγή λιπασμάτων στην Κορινθία».

2014-15. Τοπικά Σχέδια Απασχόλησης της Δυτικής Ελλάδας «Συνέργειες κοινωνικών επιχειρήσεων»

Η ΕΠΕΚ είναι μέλος του Συνδέσμου Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου «ΑΛΚΥΩΝ» με κύριο στόχο την κοινή δράση οικολογικών οργανώσεων και τοπικών αρχών για την προστασία του Κορινθιακού Κόλπου.

Η ΕΠΕΚ ανήκει στο ελληνικό δίκτυο της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας για την παρακολούθηση των οικοτόπων NATURA 2000 και IBA στην Κορινθία.

Πιστοποιήσεις

 • Φορέας κοινωνικής οικονομίας. Αριθμός Μητρώου Οργανισμών Κοινωνικής Οικονομίας του Υπουργείου Εργασίας 000023112120
 • Φορέας εκπαίδευσης. Ινστιτούτο δια βίου μάθησης Υπουργείου Παιδείας Αριθμός Μητρώου MHT 55
 • Φορέας προγραμμάτων ERASMOUS Αριθμός Μητρώου PIC 912176943

Το καταστατικό της ΕΠΕΚ είναι εγκεκριμένο από το Πρωτοδικείο Κορίνθου και έχει καταχωρηθεί στο οικείο βιβλίο εταιρειών δυνάμει της πράξης 82/1998.

ΑΦΜ 090268861 ΔΟΥ Κορίνθου

Last modified on Saturday, 26 January 2019 18:13